Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Διακυβέρνηση μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας


Του δε λόο γκίβερ

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να κάνετε όποια ερώτηση θέλετε στον πρωθυπουργό και αυτός θα ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει;
Σήμερα, στα χαρτιά μπορεί να ισχύει, στην πράξη όμως όχι.
-
Διακυβέρνηση μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας


Κεφάλαια

01. Εισαγωγή
02. Διακυβέρνηση μέσω της άμεσης δημοκρατίας και της συμμετοχής
03. Επιτροπές πολιτών
04. Αρχή διάδοσης της πληροφορίας – πληροφορία
05. Αρχή διαφύλαξης της ζωής – ζωή
06. Πολίτες και δημόσιοι λειτουργοί
07. Απεξάρτηση τώρα
08. Γιατί δε λόο γκίβερ
09. Επίλογος

Κεφάλαιο 01. Εισαγωγή

Σε μέρες ευημερίας και αληθινής ανάπτυξης, όχι μόνο οικονομικής αλλά και πνευματικής, ίσως να μην πείραζε κανέναν το γεγονός ότι το παρών σύστημα διακυβέρνησης είναι στην ουσία ολιγαρχικό.
Κατασκευασμένο και δομημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετεί κυρίως τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Η λαϊκή κυριαρχία είναι πλασματική και η μορφή της Δημοκρατίας που έχουμε, είναι η βιτρίνα μίας διακυβέρνησης η οποία δεν υπηρετεί τον λαό και αυτό μπορεί να το δει ο καθένας αν κρίνει από τα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει σχεδόν από πάντα και δεν είναι σε καμία περίπτωση τωρινό φαινόμενο. Επίσης το φαινόμενο αυτό, είναι παγκόσμιο.
Αυτό που λείπει από την κακόμοιρη την δημοκρατία για να λειτουργήσει εμφανίζεται μπροστά μας όλη την ώρα και είναι η έλλειψη της αλήθειας και η εξαπάτηση του κοινού. Ίσως σας φαίνεται κουτό αλλά άμα το σκεφτείτε καλά έτσι είναι και θα σας το εξηγήσω απλά.
Κανένας δημόσιος λειτουργός δεν υποχρεούται να απαντήσει σε καμία ερώτηση. Αυτό το συναντάμε στη βουλή, τα υπουργεία, τον υποτιθέμενο έλεγχο των δημοσιογράφων στην εξουσία, μέχρι στα κατώτερα επίπεδα του δημοσίου. Οι απαντήσεις, μπορούν να είναι υπεκφυγές, μπορούν να είναι και ψέματα ή απλή σιγή και αυτό περνάει έτσι. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μας πει την αλήθεια εκ του αποτελέσματος.
Κανένας δεν τιμωρείται γιατί μας είπε ψέματα. Δοκιμάσατε ποτέ να πείτε ψέματα ή να μην απαντήσετε στο δικαστήριο; Τι κυρώσεις είχατε; Γιατί οι δημόσιοι λειτουργοί είναι στο απυρόβλητο σε σχέση με την αλήθεια;
Γιατί οι δημόσιοι λειτουργοί μπορούν να τάζουν προεκλογικά και να ξεχνάνε μετεκλογικά;
Προτείνω άμεση δημοκρατία με τον εξής τρόπο και χωρίς την διάλυση των εξουσιών όπως είναι δομημένες σήμερα (νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική).
Η άμεση δημοκρατία θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ομπρέλα πάνω από όλα τα άλλα με συνταγματική αλλαγή. Η αλήθεια είναι το συστατικό που θα έκανε την άμεση δημοκρατία να δουλέψει πραγματικά για όλους μέσω της συμμετοχής όλων. Η αλήθεια που από εδώ και στο εξής θα την αναφέρω ως η πληροφορία.
Προτείνω λοιπόν ένα σύστημα διακυβέρνησης άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας που θα στηρίζεται σε 2 βασικές αρχές:

Την Αρχή Διαφύλαξης της Ζωής
Την Αρχή της Διάδοσης της Πληροφορίας



Κεφάλαιο 02. Διακυβέρνηση μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας και της Συμμετοχής

Η συμμετοχή όλων μας είναι το βασικότερο στοιχείο το οποίο θα διαφυλάξει τις αρχές, ζωή και πληροφορία, και θα κάνει την Άμεση Δημοκρατία να λειτουργήσει μετά την κατάκτηση της. Είναι βασικό να καταλάβουμε ότι η κοινή λογική μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος μας μέσω της συστηματικής συμμετοχής όλων μας σε ένα σύστημα (φόρουμ) στο ιντερνέτ μέσα στο οποίο θα μπορεί κανείς να υποβάλλει ερωτήματα, να προσβάλει τυχόν αποφάσεις ή απαντήσεις, να ψηφίζει νόμους, να επιλέγει δημόσιους λειτουργούς και να συμμετάσχει σε επιτροπές ελεύθερα.
Οι προτάσεις των πολιτών με στόχο το κοινό καλό θα πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα από όλους στο σύστημα προς δημόσια συζήτηση, προώθηση και ψήφιση. Ένα τέτοιο σύστημα απαιτεί την συστηματική συμμετοχή όλων των ανθρώπων ώστε και η ευθύνη να είναι διαμοιρασμένη σε όλους. Η απαίτηση για την πληροφορία (αλήθεια), θα μας ελευθερώσει και θα μας απαλλάξει με μαθηματικό τρόπο από όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν λειτουργούν ομαδικά ως προς το σύνολο των ανθρώπων και για το συμφέρον του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Μέσω της συμμετοχής μας η απόκρυψη ή η διαστρέβλωση της πληροφορίας δεν θα είναι πια ανεκτή ή εφικτή . Ίσως να πρέπει να είναι η δεύτερη από τις δύο μοναδικές υποχρεώσεις που πρέπει να έχουμε εμείς οι απλοί πολίτες. Η Συμμετοχή.
Η άλλη υποχρέωση είναι η φορολογία που θα συντηρεί ένα τέτοιο δημόσιο σύστημα διακυβέρνησης που θα στηρίζεται στις δύο βασικές Αρχές: της Ζωής και της Πληροφορίας.

Κεφάλαιο 03. Επιτροπές πολιτών

Θα μπορούσαμε όλοι να συμμετέχουμε σε ένα φόρουμ στο ιντερνέτ στο οποίο να μπορούμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας στην πληροφορία και παράλληλα να διαφυλάξουμε την άμεση δημοκρατία με την συμμέτοχη μας.
Ο χρήστης που θα έχει μοναδικό όνομα χρήστη (user name) και θα είναι διασταυρωμένο με την ταυτότητα του, θα συνδέεται (log in) και θα μπορεί να συμμετέχει σε οποιοδήποτε διαδικασία.
Θα μπορεί να κρατάει ιστορικό στον υπολογιστή του με ότι υλικό θέλει.
Θα πρέπει να προβλεφθεί, για τα ζητήματα που δεν παρουσιάζουν μεγάλη συμμετοχή, αυτή να διασφαλίζετε διοχετεύοντας τις αναγκαίες εργασίες ομοιόμορφα σε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι θα καλούνται να κρίνουν μερικά προεπιλεγμένα θέματα πριν κάνουν την δική τους αναζήτηση και επιλογή. Η αναζήτηση θα μπορεί να γίνει με όλες τις παραμέτρους. Κάτι άλλο που θα πρέπει να κάνουν οι συμμετέχοντες είναι να μπαίνουν και στον ρόλο του (administrator), δηλαδή θα ελέγχουν αν γίνεται σωστή χρήση του (φόρουμ) και θα κρίνουν αν κάποιοι χρήστες χρειάζονται να ενημερωθούν, να επιπληχτούν ή ακόμα και να εξαιρεθούν αν κάνουν κακή ή και εκ του πονηρού κακή χρήση του συστήματος.

Κεφάλαιο 04. Αρχή διάδοσης της πληροφορίας – πληροφορία

Η πληροφορία ή αλήθεια είναι εκείνη που θα μας ελευθερώσει. Αυτό δεν είναι μια υπόσχεση αλλά μια πραγματοποιήσιμη ιδέα.

Βάση της Αρχής της Πληροφορίας, όλοι οι άνθρωποι θα έχουμε το δικαίωμα στην απεριόριστη δωρεάν μόρφωση την οποία θα χρηματοδοτούμε μέσω της φορολογίας. Οι λειτουργοί αυτού του συστήματος θα εκλέγονται από τους πολίτες βάσει των προσόντων τους και θα υπόκεινται στην υποχρέωση να απαντάνε σε οποιαδήποτε ερώτηση πολίτη, βάση της υποχρέωσης που θα έχουν από την Αρχή Διάδοσης της Πληροφορίας. Την ίδια υποχρέωση θα έχουν όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί σε όλες τις θέσεις που μπορεί να απαιτούν οι ανάγκες μίας διακυβέρνησης που θα στηρίζεται στην άμεση δημοκρατία και θα υπάγεται στις αρχές τις ζωής και της πληροφορίας. Σύμφωνα λοιπόν με την Αρχή της Πληροφορίας ο δημόσιος λειτουργός θα είναι υποχρεωμένος να απαντάει στην δημόσια ερώτηση του πολίτη εντός εικοσιτετράωρου, δημόσια, γραπτώς, σε δύο σκέλη:

Α. απάντηση
Β. αιτιολογία.

Οι δημόσιοι λειτουργοί θα μπορούν να διατηρούν βοηθητικό προσωπικό, όσο χρειάζεται, για την έγκαιρη διεκπεραίωση της υποχρέωσης τους αυτής. Οι δημόσιοι λειτουργοί θα έχουν ασφαλώς τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες άρα θα μπορούν και αυτοί να θέτουν δημόσια ερωτήματα σε συναδέλφους τους. Η απάντηση θα κρίνεται από τον πολίτη ο οποίος μπορεί:
Α. Να δεχτεί την απάντηση ως αληθή.
Β. Θα μπορεί να την προσβάλει ως μη συμμορφούμενη με την Αρχή της Ζωής ή την Αρχή της Πληροφορίας ή και των δύο.
Στην δεύτερη περίπτωση, (Β) θα συνέρχονται επιτροπές πολιτών στις οποίες θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε πολίτης, εκτός των δημόσιων λειτουργών και η συμμετοχή θα είναι απεριόριστη. Οι επιτροπές θα αποφασίζουν για το εάν η απάντηση είναι :

1.αληθής
2.επαρκώς αιτιολογημένη
3.συμμορφούμενη με την Αρχή της Πληροφορίας, οπότε πρέπει να είναι και αληθής και επαρκώς αιτιολογημένη και
4.συμμορφούμενη με την Αρχή της Ζωής.

Αν ο πολίτης εξαρχής βρει την απάντηση αληθή ή αν οι επιτροπές αποφανθούν θετικά (ναι) και στις τέσσερις παραπάνω παραμέτρους, τότε η Αρχή της Πληροφορίας θα έχει λειτουργήσει προς όφελος του συνόλου και ο δημόσιος λειτουργός παραμένει στην θέση του.
Αν όμως έχουμε έστω και ένα όχι, τότε:
A.Ο δημόσιος λειτουργός θα καθαιρείται και θα δικάζεται από επιτροπές πολιτών οι οποίες και θα αποφανθούν για την τιμωρία του σε φυλάκιση ή απλή καθαίρεση.
Β. Αυτομάτως η ερώτηση του πολίτη θα μεταβιβάζεται με κλήρο σε άλλο δημόσιο λειτουργό αντίστοιχης θέσης ευθύνης, ο οποίος θα υποχρεούται να δώσει απάντηση στο ερώτημα.
Επιπλέον, όλα τα σχετικά στοιχεία που μπορούν να προσκομιστούν από οποιοδήποτε, θα εξετάζονται από τις επιτροπές πολιτών.
Οι απαντήσεις των δημόσιων λειτουργών θα μπορούν να προσβάλλονται από όλους τους πολίτες ανά πάσα στιγμή.
Η παραπομπή σε προηγούμενη απάντηση μπορεί να προσβληθεί κατόπιν αιτιολόγησης, της οποίας η εγκυρότητα θα κρίνεται πάλι από τις επιτροπές πολιτών.

Κεφάλαιο 05. Αρχή διαφύλαξης της ζωής – ζωή

Η ζωή είναι το βασικότερο αγαθό που έχουμε. Μέσω της Αρχής της Ζωής θα πρέπει να εξασφαλίζεται η διατήρησή της, η ποιότητά της και η επέκταση των ορίων της. Η ζωή θα πρέπει να διαφυλάσσεται 100% μέσω της θεσμοθετημένης απεριόριστης και ελεύθερης πρόσβασης όλων προς τους επιστημονικούς τομείς της ιατρικής και της γενετικής στο ανώτερό επίπεδο. Εννοώ ελεύθερη δωρεάν περίθαλψη στο ανώτατο της επίπεδο, σε περίπτωση που δεν είναι σαφές ο όρος πρόσβαση. Δεν θα πρέπει για κανέναν λόγο να θανατώνεται κανένας άνθρωπος. Κανένας μεμονωμένος άνθρωπος, κράτος, εξουσία, οργανισμός, εταιρία ή οποιοσδήποτε δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να θανατώνει άλλον άνθρωπο για κανέναν λόγο. Η έρευνα και η υλοποίηση των δομών της Αρχής της Ζωής θα χρηματοδοτείται από την φορολογία και θα είναι τελείως ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Βάση της Αρχής της Ζωής θα πρέπει να υπάρχουν και οι λειτουργοί αυτής, οι οποίοι θα εκλέγονται από όλους βάση των προσόντων τους, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί και θα υπόκεινται και στις δύο Αρχές. Τι είδους προσόντα για οποιαδήποτε δημόσια θέση θα καθορίζουν πάλι επιτροπές πολιτών και επιστημονικές γνωμοδοτικές υποεπιτροπές.

Κεφάλαιο 06. Πολίτες και δημόσιοι λειτουργοί
Τα πολιτικά δικαιώματα και οι πολιτικές υποχρεώσεις ορίζουν το ρόλο του πολίτη στην κοινωνία. Όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να είναι υπεύθυνοι πολίτες και να εξασκούν τα δικαιώματα τους ώστε να μην δημιουργείτε πολιτικό κενό ή αυτό που λέμε κενό εξουσίας. Γιατί, αυτού του είδους τα κενά εκμεταλλεύονται οι οργανωμένες μειοψηφίες και δημιουργούν προβλήματα. Φυσικά αυτό το νέο σύστημα δεν αποκλείει ούτε τις μειοψηφίες, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε ακόμα και το οικονομικό κέρδος. Όμως δίνει την δυνατότητα να δημιουργούνται όρια και κανόνες με διαφανή τρόπο.
Από την άλλη μεριά, δημόσιοι λειτουργοί είναι όσοι καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στις δομές της διακυβέρνησης και τις δομές της υγείας και είναι όλοι εκλεγμένοι. Οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες, για την ακρίβεια είναι και αυτοί απαραιτήτως πολίτες όμως έχουν περισσότερες υποχρεώσεις από τους πολίτες βάση της αρχής της πληροφορίας και των επιμέρους καθηκόντων τους.
Όλοι και όλες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως τον κατώτερο δημόσιο υπάλληλο θεωρούνται δημόσιοι λειτουργοί.

Κεφάλαιο 07. Απεξάρτηση τώρα

Από εδώ και στο εξής δεν θα πρέπει να ανεχθούμε να πληρώνουμε φόρους για υπηρεσίες που δεν μας προσφέρονται. Η φορολογία θα πρέπει να προορίζεται προς το κοινό όφελος. Τι καλύτερο αν η φορολογία ήταν και εναρμονισμένη με τις αρχές της ζωής και της πληροφορίας.
Με άλλα λόγια: Δεν είναι κοινό όφελος να αναλαμβάνουμε την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και να χρεώνεται η ήδη καταχρεωμένη χώρα μας μέχρι το 2050. Σε μία κοινωνία που θα σεβόταν τον εαυτό της και θα ήταν εναρμονισμένη με την αλήθεια δεν θα επιτρεπόταν ποτέ ένα τέτοιο έγκλημα. Βλέπετε η φορολογία δεν φτάνει καν να αποπληρώσει τους δανεισμούς αφού κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες χρωστάμε σχεδόν όσα βγάζουμε. Ψάξτε για το Δημόσιο Χρέος και θα καταλάβετε τη σημασία που έχει για την ζωή μας.
Το μεγάλο δημόσιο χρέος είναι ο λόγος για τον οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις εκποιούν τις δημόσιες επιχειρήσεις. Η δικαιολογία είναι η εξυγίανση.
Η πραγματική αιτία για τον μαρασμό του κράτους είναι πρώτιστα το δημόσιο χρέος, οι υπερτιμολογήσεις των διαφόρων έργων και μετά οι προμήθειες των κομμάτων, η κακοδιαχείριση και τα ρουσφέτια.
Και για να επανέλθω, ποια είναι τελικά τα οφέλη των Ολυμπιακών Αγώνων; Η δική μας ζωή πότε θα γίνει καλύτερη, μετά το 2050 ή πάλι σε κάποια κομπίνα θα πέσουμε; Καλά τα έργα και η πρόοδος αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να απεξαρτηθούμε.

Δυστυχώς είμαστε παγιδευμένοι σε ένα παγκόσμιο σύστημα ελέγχου και διακυβέρνησης με κυριότερο μοχλό τις κεντρικές τράπεζες που εκδίδουν το χρήμα. Αυτές οι τράπεζες δανείζουν το χρήμα που εκδίδουν με τόκο στις κυβερνήσεις και ορίζουν τα επιτόκια. Με άλλα λόγια ,αντί να εκδίδουν μόνες τους οι χώρες ή οι ενώσεις χωρών το χρήμα και να το διαχειρίζονται, το δανείζονται από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες βάση διεθνών συμφωνιών. Οι τράπεζες αυτές είναι σαν να λέμε πολυεθνικές και η μαμά τους είναι κυρίως η Bank of International Settlements (www.bis.org).
Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μέλος της όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Αμερικανική FEB. Τα πιο πρόσφατα νέα μέλη της είναι οι τράπεζες του Αφγανιστάν και του Ιράκ.
Από αυτό το σύστημα θα πρέπει να απαλλαγούμε όλοι μαζί παγκόσμιος. Το επερχόμενο κραχ ίσως θα πρέπει να το προκαλέσουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, σταματώντας το σύστημα και ξεκινώντας από την αρχή με τις Αρχές της Ζωής και της Πληροφορίας.

Οι τράπεζες είναι ένας από τους μοχλούς της αληθινής σημερινής διακυβέρνησης, η οποία βρίσκετε παντού, στην ενημέρωση, στο κοινοβούλιο, από τον ιδιωτικό μέχρι και τον δημόσιο τομέα, με την βοήθεια των δημόσιων σχέσεων. Παραδείγματος χάρη, λέσχες, οργανισμοί στους οποίους ο λαός δεν εκπροσωπείται.

Η άμεση Δημοκρατία χρειάζεται τις δικές μας δημόσιες σχέσεις και την δική μας συμμετοχή στα κοινά. Θα πρέπει εμείς, οι απλοί άνθρωποι, να κλείσουμε τα μάτια στην τηλεόραση και τις πουλημένες φυλλάδες και να αρχίσουμε να διαβάζουμε ο ένας τον άλλο. ΘΑ πρέπει να (ΜΠΛΟΓΚΑΡΟΥΜΕ).

Θα πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από αυτούς, πολυεθνικές, κυβερνήσεις, τράπεζες, αριστοκρατικές οικογένειες, που μένουν ενωμένοι και ισχυροί σε αντίθεση με τον απλό κοσμάκη που μένει διχασμένος και ανίσχυρος.

Διχαζόμαστε καθημερινά και σε πάμπολλα επίπεδα: εθνικά, κομματικά, φυλετικά, θρησκευτικά. Βασικά γεννιόμαστε διχασμένοι, διδασκόμαστε την διχόνοια και τις διαφορές και παράλληλα μαθαίνουμε να αγνοούμε πλήρως την οικογενειακή σχέση που έχουμε με όλους τους ανθρώπους στην Γη.
Από την άλλη μεριά οι άνθρωποι έχουν και τις πραγματικές καθημερινές ανάγκες. Για παράδειγμα την ανάγκη για ενέργεια. Σήμερα όλες οι κοινωνίες είναι σκλαβωμένες και βάση των αναγκών τους σε ενέργεια, η οποία είναι στον έλεγχο κάποιον παγκόσμιων καρτέλ που καταπιέζουν τις όποιες τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να ελευθερώσουν τις κοινωνίες από τα πλοκάμια τους. Και σε αυτά τα ζητήματα θα παίξει τον καταλυτικό της ρόλο η αρχή της πληροφορίας.

Η απαίτηση για απεξάρτηση από όλο αυτό το σύστημα μπορεί να γίνει με τον παγκόσμιο συντονισμό ενός κινήματος το οποίο θα οδηγήσει σε συντονισμένες δράσεις όλου του πληθυσμού της γης. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλές επικοινωνίες και συντονισμός.

Η αλήθεια είναι αναγνώσιμη, τουλάχιστον από τον πληθυσμό των αναπτυγμένων χωρών. Για αρχή, πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα λεφτά τους και να συντονιστούμε.

Συνθήματα :ΖΩΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΑΜΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κεφάλαιο 08. Γιατί δε λόο γκίβερ

Η επιλογή του ψευδώνυμο μου δεν είναι τυχαία. Υπάρχει μία αναφορά του ντοκιμαντέρ Zeitgeist στους διάφορους μεταβιβαστές της αγάπης,της γνώσης και φυσικά του νόμου του θεού στους ανθρώπους.
Αυτοί δεν ήταν κανονικοί άνθρωποι ,ήταν Θεάνθρωποι ή προφήτες και καλά. Ε λοιπόν εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτούς. Είμαι ένας από εσάς.
Άλλωστε νομίζω ότι το ποιος είμαι, είναι τελείως αδιάφορο. Άλλα αν σκεφτεί κανείς ότι η Άμεση Δημοκρατία είναι σαν ιδέα καλή και ότι ο καθένας θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό, αποδεικνύει αυτό που θέλω να πω με αυτό το ψευδώνυμο. Δεν έχει σημασία ποιος προτείνει κάτι τέτοιο.
Θα πρέπει να εξηγηθώ για τα γκρίκλις: Δε λόο γκίβερ.. Ο λόγος που λέω κάτι στα αγγλικά γράφοντας ελληνικά είμαι ότι αν και γεννημένος Έλληνας στην Αθήνα επιλέγω άλλους λόγους για να είμαι υπερήφανος και όχι την γλώσσα μου, που γνωρίζω πολύ λιγότερο από όσο πραγματικά θα της άξιζε.
Επιλέγω να είμαι υπερήφανος για την ιδέα της Δημοκρατίας. Επιλέγω να είμαι υπερήφανος για την μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη. Δεν έχουν πατρίδα αυτά, είναι παγκόσμια κληρονομιά.

Κεφάλαιο 09. Επίλογος

Μην θεωρείτε απίθανο το σενάριο της άμεση δημοκρατίας, σκαφτείτε λίγο αυτά που λέω, συζήτησε τα με τους φίλους σας. Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην κοινωνία μας, εάν πρώτα δεν γεννηθεί η απαίτηση για μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να διαδοθεί η ιδέα και όλοι να καταλάβουν την σημασία που θα είχε μία τέτοια κατεύθυνση προς την άμεση δημοκρατία. Η δυνατότητα του πολίτη να παρέμβει με μία ερώτηση, είναι ανεκτίμητη.Το να ωριμάσει η κοινωνία ώστε να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις της είναι αρκετά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Μια προκατάληψη είναι η εξής: «Δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουν τα μεγάλα συμφέροντα να λειτουργήσει κάποιο σύστημα άμεσης δημοκρατίας».

Μα φυσικά το αυτονόητο. Και εδώ έρχεται η αναγκαιότητα της πληροφόρησης. Όσο περισσότερο το συζητάμε, τόσο περισσότερο καλλιεργείται ένα κλίμα πιο κοντά στο να δράσουμε και να απαιτήσουμε. Με άλλα λόγια, μη σνομπάρετε, ενδιαφερθείτε. Οι προκαταλήψεις λειτουργούν σαν άλλοθι κοντόφθαλμου βολέματος και τεμπελιάς.
Επιτέλους! Ποινικοποίηση του ψεύδους των πολιτικών πρώτα από όλα.
Να τελειώνουμε με τα ψέμματα και τις παραγραφές τους.

Αν μία μέρα καταφέρουμε να ζούμε με της αρχές της ζωής και της πληροφορίας, τότε θα έχουμε κερδίσει όλοι, ένα μίνιμουμ άπειρων πιθανοτήτων, επιλογών και ευκαιριών.

Τότε πραγματικά η ευθύνη για το πού πάμε σαν ανθρωπότητα θα έχει διαμοιραστεί σε όλους τους ανθρώπους ομοιόμορφα.

Τότε οι εταιρίες θα έχουν υπαλλήλους το κατώτερο με επιστημονική μόρφωση. Μην σας φοβίζει η σκέψη: Μα όλοι του πανεπιστημίου θα γίνουμε και ποιος θα κάνει την εργασία των εργατών. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος.

Σε ένα αμεσοδημοκρατικό σύστημα όπως το οραματίζομαι, οι άνθρωποι θα μπορούν να επιλέγουν να μορφώνονται και να μαθαίνουν για όσο διάστημα το επιλέξουν. Και αν κάποιος βαρεθεί να ζει μαθαίνοντας, ας αποφασίσει ο ίδιος πως θα συνεχίσει να ζει ή και πως θα πεθάνει.

δε λόο Γκίβερ
-

Διακυβέρνηση μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας

επικαιροποιημένο Δευτέρα 7/03/2016
δημοσιεύτηκε πρώτη φορά 11/9/2008 στο florabox.gr / skouliki.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου