Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Κάλιο αργά Καλή Χρονιά

Ιντερνετόπουλοι και ιντερνετοπούλες, φεϊσμπουκο-νέρντουλες και φεϊσμπου-κωλυμένες. Είμαι και εγώ τέτοιος! Είπα να πω ένα γεια, έτσι για το καλό. "


Smells Like Teen Spirit" (Nirvana) — 1940s Swing Cover by Robyn Adele Anderson https://youtu.be/ATzUX3P3cvU

Η σιγή ασυρμάτου δεν ήταν χωρίς λόγο. Ναι, με απασχολούν τα πολιτικά, τα διεθνή αλλά με απασχολεί και η δημιουργία ακόμα περισσότερο. Τους τελευταίους μήνες έγραψα ένα θεατρικό έργο με τίτλο “Που είναι η έκσταση;” έκανα μερικές ωραίες βόλτες και ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από τα καλοκαίρια. Τα δύο προηγούμενα. Από την άλλη μεριά, γιατί να συνέλθω; Είναι σαν να παρακαλάς να σου περάσει ο έρωτας. Θέλεις; Δεν θέλεις; Αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, αλλά αν αντέχεις; Αντοχή, επιμονή και ζήλος είναι τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου γένους! Πως θα προχωρήσουμε σαν κοινωνία αν δεν επιλύσουμε το πρόβλημα της πείνας, τους πολέμους, την αμορφωσιά και τι θα κάνουμε επιτέλους με τους τρικατάρτους βαρβάρους. Πρώτα από όλα, θα τους κάνουμε πλύση
εγκεφάλου, θα τους κάνουμε πολιτισμένους και μετά, θα τους αφομοιώσουμε! Χα; Και αν εμείς είμαστε οι βάρβαροι για κάποιους άλλους; Θα μας άρεσε; Οι Σκοπιανοί έγιναν Μακεδόνες ιμιτασιόν. Εμείς οι ορίγιναλ Έλληνες δεν γουστάρουμε και είναι φυσιολογικό. Η ιστοριούλα με την επαρχεία της Γιουγκοσλαβίας που ονοματικέ Μακεδονία είναι 70 χρονών. Από τη δεκαετία του 40. Ο πατερούλης της Γιουγκοσλαβίας, ο Τίτο, την βάφτισε τότε, αλλά εμάς εδώ στην Ελλάδα μας το είπαν την δεκαετία του 1990! Άρα; Μήπως επινοήθηκε άλλος ένας μπαμπούλας; Μπορεί να είναι όλα μία τακτική εκφοβισμού; Πάντως από τη μία μεριά να είχαμε βάλει βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ και από την άλλη, ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αγοράσει και να τρέχουν στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις εκεί. Είναι κάπως οξύμωρο. Αλλά πάει αυτό. Τώρα είμαστε φίλοι και το μέλλον θα δείξει πόσο καλή ή κακή είναι η σημερινή λύση με την συμφωνία των Πρεσπών. Από την άλλη μεριά η Τουρκία, βγάζει κραυγές για διεκδικήσεις νησιών, θέλει το Αιγαίο, κάνει παραβιάσεις με τα αεροπλάνα, δεν έχει αφήσει ελληνόφωνο για ελληνόφωνο στα εδάφη της, αλλά εμείς επιμένουμε. Να ανοίξει ξανά η Θεολογική σχολή της Χάλκης! Απαντάμε με πολιτισμό! Δεν είμαι εθνικιστής αλλά το παιχνίδι της εξωτερικής πολιτικής είναι κατ’εξοχίν τέτοιο και δεν μπορείς να μην διεκδικείς ουσιαστικά τίποτα όταν ο λεγόμενος αντίπαλος διεκδικεί τόσα πολλά. Αλλά τι να λέμε τώρα; Δεν υπάρχει μπαμπούλας απέναντι. Μία κυβέρνηση υπάρχει που θέλει να δικαιολογήσει την ύπαρξη της. Όπως και εδώ. Τα λένε άλλωστε όπως είδαμε και με την πρόσφατη συνάντηση κορυφής. Και να τα λένε. Αλλά αν ψάχνουμε μπαμπούλες θα τους δούμε κάθε μέρα στην τηλεόραση και θα διαβάσουμε για αυτούς στις ειδήσεις. ίσως καμιά φορά μας καλέσουν για φαγητό. Μη φας θα είναι γλάρος.

Motivator Damianos
#skouliki
www.skouliki.net
florabox.gr
skoulikinet.blogspot.gr
www.skouliki.net  
https://web.facebook.com/damiannikolaou

-
photo-post








































end-photo-post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου