Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Βρικολακόφρονες

Διαβάζοντας την είδηση για το κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης για μία εκ νέου βοήθεια από το ΔΝΤ..


 (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/982514/i-epistoli-tou-ypoik-pros-dnt)

Θυμήθηκα κάτι που είχε πει ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο skouliki.net πριν από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, αναπτύσσοντας την απάντηση του στην ερώτηση «Ποιοι είναι υπόλογοι; Η τρόικα ή το εγχώριο πολιτικό και οικονομικό σύστημα;» σε κάποιο σημείο είχε πει ότι «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι όπως οι βρικόλακες σε ασπρόμαυρες ταινίες του Hollywood, δηλαδή αν δεν τους προσκαλέσει ο οικοδεσπότης δεν μπορούν να μπουν μέσα στο σπίτι, χρειάζονται πρόσκληση. Και επομένως εφαρμόζουν τις πολιτικές αυτές ακριβώς γιατί, το πολιτικό σύστημα τους έχει προσκαλέσει». ». Και να που αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην οποία είναι υπουργός ο Γ. Κατρούγκαλος καλεί και πάλι τους βρικόλακες! 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ (1) 30:17  
https://youtu.be/Wx691iS5REA?t=30m17s

Η ιστορία της Κύπρου και της οικονομικής τρομοκρατίας που ασκήθηκε εκεί όχι μόνο δεν έγινε εμπειρία προς αποφυγήν, αλλά επαναλήφθηκε στην χώρα μας με πολύ χειρότερους όρους και συνθήκες. Στην Κύπρο αντιστράφηκε η απόφαση της βουλής. Στην Ελλάδα αντιστράφηκε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος. Για άλλη μία φορά η Δημοκρατία ποδοπατήθηκε. Ακούστε τι είχε πει τότε για την περίπτωση της Κύπρου ο σημερινός υπουργός εργασίας. Η ερώτηση ήταν: 00:35:31 «Είναι άσκηση τρομοκρατίας η απόφαση του κλεισίματος των τραπεζών;»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ (2) 35:33  
https://youtu.be/Wx691iS5REA?t=35m33s 

Πόσο Γιωργάκιδες, Σαμαράδες, Βενιζέλοι και Παπαδήμοι έχουν γίνει; Λάθος, δεν έχουν γίνει. Δυστυχώς ήταν εξαρχής.
Δεν θέλω να ασκήσω κριτική αποκλειστικά και μόνο στον Γ. Κατρούγκαλο, όμως είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που σε κερδίζει με τον τρόπο που απαντάει, χωρίς όμως αυτό να δεσμεύει τις μελλοντικές του επιλογές. Όπως ισχύει γενικά στην ψευτο-δημοκρατία. Κανένα πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται και καμία εγγύηση δεν δίνεται. Γιατί όσο καλά να τα λέει κάποιος, στις πράξεις του δοκιμάζεται. Και επειδή και εγώ την έχω πατήσει πολλές φορές. Προσοχή σε αυτούς που χαϊδεύουν τα αυτιά μας. Μπορεί αργότερα να μας βγουν βρικολακόφρονες.



Έχει πολύ ενδιαφέρον να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη αλλά..Προσοχή! 
Μη βλασφημείτε τα Θεία. Κίνδυνος δυστυχήματος! :)


D. Motivator N.
www.skouliki.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου