Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

30 λόγοι γιατί οι εξουσιαστικές δομές έχουν χάσει την νομιμοποίηση τους (editing)

Σημειώσεις

 01. Δεν φταίμε εμείς, το 99% του πληθυσμού, για την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Και όμως την πληρώνουμε.
 02. Δεν μας δεσμεύουν οι κανόνες του ισχυρού 1% που θέλει να επιβάλει σε όλους
 03. Στα κρυφά και με χειριστικές μεθόδους.
 04. Και με συστήματα και δομές παγκόσμιες, δήθεν πολύ μεγάλες για να καταστραφούν, αν αποτύχουν. (Μεγάλες τράπεζες, πολυεθνικές εταιρίες)
 05. Δεν μας δεσμεύουν αποφάσεις που παίρνονται κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς των αγορών και των εξωθεσμικών κέντρων αποφάσεων.
 06. Δεν δεχόμαστε η χώρα μας ή οποιαδήποτε χώρα να γίνεται πειραματόζωο, με πολιτικές που απορυθμίζουν ήδη αποδυναμωμένες φυσικές αγορές. Με ψεύτικες μεταρρυθμίσεις οι οποίες συνήθως ευνοούν κάποιους και δυσαρεστούν τους περισσότερους.
 07. Δεν δεχόμαστε την συνέχιση των πολιτικών της εξάρτησης της κοινωνίας από απαρχαιωμένες υποδομές για παροχή ενέργειας. Πετρέλαιο, άνθρακας, πυρηνικά.
 08. Δεν δεχόμαστε την συνέχιση της πολεμικής ανασφάλειας Με κατασκευασμένες ή καλλιεργούμενες γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις. Διαίρει και βασίλευε για την συνέχιση της κυριαρχίας των λίγων.
 09. Δεν δεχόμαστε να μην προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατ’ επέκταση τα εργατικά δικαιώματα και την ίδια στιγμή να υπάρχουν απαιτήσεις για καταβολή φόρων από τους πολίτες προς τα κράτη. Η εργασία είναι εργασία και η απασχόληση αφορά μόνο τον ελεύθερο χρόνο.
 10. Δεν δεχόμαστε την άποψη των ισχυρών για την Δημοκρατία. Την απεχθάνονται. Η Δημοκρατία, οι ρόλοι και οι ευθύνες όλων των πολιτών του κόσμου έχουν κλαπεί από το 1%. Όσο λύνει και δένει το 1%, τόσο οι πολίτες θα μπορούν να αποστασιοποιούνται και να αποδεσμεύονται από τις όποιες αποφάσεις.
 11. Δεν δεχόμαστε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε διάφορα κοινωνικά προβλήματα από αυτές που μας παρουσιάζονται. Το πολιτικό προσωπικό, μας οδηγεί σε προαποφασισμένες επιλογές. Προ επιλεγμένους από το κόμμα υποψηφίους, προεπιλεγμένες από τα κόμματα επιλογές σε δημοψηφίσματα, ή ακόμα και μονόδρομους.
 12. Δεν δεχόμαστε τον ηλεκτρονικός φασισμό στον οποίο ο πολίτης είναι διαφανής, εκτεθειμένος και απροστάτευτος και κυριαρχούν οι αόρατοι διαχειριστές και κλέφτες πληροφοριών.
 13. Δεν δεχόμαστε την καταστροφή του περιβάλλοντος στο βωμό μίας παράλογης συνεχώς αυξανόμενης παραγωγής, όπως απαιτεί το παγκόσμιο σύστημα για να επιβιώνει εξαιτίας του θεμελιακού μοντέλου του δανεισμού και των τόκων.
 14. Αν οι δημόσιοι λειτουργοί δεν τηρούν το Σύνταγμα τι αξία (νομιμοποίηση) έχουν οι όποιες ενέργειες κάνουν έπειτα;
 15. Δεν δεχόμαστε την διαχείριση της πληροφορίας σαν ιδιωτική περιουσία για οικονομικό όφελος και μόνο. Η εποχή μας απαιτεί ελεύθερη πρόσβαση στη πληροφορία σε όλους. Ο κατάλογος αυτός είναι χωρισμένος σε τρία κομμάτια. Παγκόσμιοι λόγοι. Ευρωπαϊκοί και Ελληνικοί λόγοι, όχι γιατί αυτά που αναφέρονται δεν συμβαίνουν σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά επειδή ίσως υπάρχουν διαφορές. - ειδικά για την Ευρώπη και την Ελλάδα
 16. Δεν δεχόμαστε να μας κυβερνάνε με δολιοφθορές. Όπως για παράδειγμα έγινε το 2010 όταν υπονομεύτηκαν τα κρατικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα να επιβάλλουν τα μνημόνια.
 17. Το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης έχει γίνει εφιάλτης από παλιά. Τα ιστορικά λάθη ή οι ιστορικές μεθοδεύσεις για την δημιουργία μίας φασιστικής Ευρώπης έχουν φανεί τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια.
 18. Οι προδιαγραφές για το ύψος του κρατικού χρέους και του ελλείμματος δεν τηρήθηκαν ποτέ από σχεδόν καμία χώρα στην Ευρώπη.
 19. Τα εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων που ονομάστηκαν θεσμοί.
 20. Δεν δεχόμαστε την πολιτική ως ανήθικη διαδικασία. Ούτε σαν παιχνίδι πόκερ.
 21. Δεν δεχόμαστε την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Ποιος ονομάζεται ανεξάρτητος και με πιο δικαίωμα διαχειρίζεται τα κοινά χρήματα;
 22. Δεν δεχόμαστε την χρόνια άδικη υπερφορολόγηση πάνω από το 50% ενός μεσαίου εισοδήματος. Τους παράλογους φόρους σε κάθε οικονομική συναλλαγή και τους φόρους στα ακίνητα.
 23. Δεν δεχόμαστε την προπαγάνδα και τις τακτικές εκφοβισμού, για δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής, την στιγμή που ο μηχανισμός είσπραξης φόρων είναι απονομιμοποιημένος.  24. Δεν δεχόμαστε το άδικο πολιτικό σύστημα, εκλογικό σύστημα, την αντιπροσώπευση.
 25. Δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης
 26. Τις κρατικές άδειες που χρησιμοποιούνται σαν φίλτρο (για ρουσφέτια) για επαγγέλματα και επαγγελματικούς χώρους. 27. Την μετατροπή όλων των επαγγελμάτων σε φορο εισπράκτορες (ΦΠΑ κλπ)
 28. Η ασάφεια στα διάφορα δημόσια οικονομικά μεγέθη και μεγέθη απογραφής.
 29. Δεν δεχόμαστε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από δημόσιο δανεικό χρήμα
 30. Δεν δεχόμαστε την καταστολή και την αστυνομική βία Αυτοί που γνωρίζουν δεν μπορούν να σιωπούν.

30 λόγοι γιατί οι εξουσιαστικές δομές έχουν χάσει την νομιμοποίηση τους.

Σημειώσεις Δαμιανού Νικολάου 14/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου